בע"ה
"וממדבר מתנה".
(במדבר פרק כא פסוק יח)
לפרשת חוקת
כיף לקבל מתנות.
גם לי כספרן.
מעשה ברב המכהן כדיין, שחיבר סדרת ספרים חשובים הכוללים פסקי דין ובירורי הלכה. אותו רב נעזר בשירותי הספריה בעת כתיבת חיבורו, ולכן הוא בא במיוחד כדי לתת לי באופן אישי ספר במתנה. עמדתי העקרונית היא שאני לא לוקח מתנות אישיות, לכן סרבתי גם לגדול ולא הסכמתי לקבל את הספר מתנה . נענה הוא כנגדי, ופסק לי בתור דיין, שמתנה מועטת כזאת אינה נחשבת טובת הנאה.
ידיד טוב (עורך דין א. נ.) חידד אצלי את ההבחנה בין הכרת הטוב לשעבר ולבין מתן טובת הנאה לעתיד. אמירת תודה ומסירת ספר, למי שעזר לך בכתיבתו, היא דבר נכון ומקובל. קבלת טובות הנאה כדי לתעדף פלוני היא דבר פסול.
ולכן הבחירה שלי: לקחת ספרים עם הקדשה אישית ולשמור אותם במשרדי ולא בביתי.
להרחבה ראה: שפירא, יעקב. "על מרמה והפרת אמונים" באתר דעת. עו"ד יעקב שפירא, מהמחלקה למשפט עברי במשרד המשפטים אף הגיש תזכיר מפורט לכנסת בנידון.
עותקים עם הקדשה לספרני ספריית הרמב"ם:
————————————————————-
חדש *** חדש *** חדש *** חדש *** חדש ***
במסגרת דילול של אוספי הספריה אנחנו מוציאים ספרים לחלוקה במתנה.
עגלה עם ספרים תעמוד באולם הקריאה שלנו וכל הקודם זוכה.
———————————————-
ספריית הרמב"ם מתקוונת אליך.
שירותי סריקה ומשלוח חומר תורני מספרים וכתבי עת ישנים וחדשים ללא תשלום. משתדלים לענות לכל פונה תוך 24 שעות.
rambaml1@gmail.com
שלום
תודה על הפוסט הנחמד והמחכים.
יש לכם קבצי 'מבקשי תורה' רוטר?
*בנימין כהן | 0548-417-466*
שלום
הקבצים "מבקשי תורה" מצויים בספריית הרמב"ם.
נא פנה לכתובת הדוא"ל המצויה בסוף כל רשימה.
אבישי